Beagle férgek, Veszettség

Támadnak a férgek! A számítógépes vírusok új generációiról Egyértelműen látszik, hogy a vírusok készítői egyre kifinomultabb ötletekkel állnak elő, teremtményeik terjesztésére új módszereket keresnek és találnak — nem kevés sikerrel.

Januárban először a Beagle hívta fel magára a figyelmet, de a MyDoom két variánsa szinte teljesen a háttérbe szorította.

Kiemelt posztok

A es év első különleges, igen kártékony internetes férge a Beagle volt, amely nem egyszerűen az Outlook címjegyzékét vizsgálja át áldozatok után kutatva, hanem a fertőzött gépen található fájlokban is e-mail címeket keres. A Beagle Egy nappal korábban, én azonban megjelent a MyDoom, illetve szerdán feltűnt a B variánsa is, mely sokkal nagyobb vihart kavart, mint a Beagle.

férgek érintik a szemet pinworm az orrából

A MyDoom sokak szerint kiérdemelte a vírustörténelem eddigi leggyorsabban terjedő férge, és a legsúlyosabb e-mailes kártevője címet. Becslések szerint a világ e-mail forgalmának százalékát teszi ki a MyDoom, ezzel legyőzve a tavaly augusztusban elterjedt hírhedt SoBig. A Network Associates becslése szerint csütörtökön világszerte fél millió MyDoom-mal fertőzött számítógép volt, és ez a szám csak növekszik. Pénzügyi elemzők már millió dolláros károkról beszélnek, mely sokszorosa a SoBig.

Beagle férgek miatti beagle férgek. A soha nem látott terjedési sebességnek valószínűleg két fő oka van: a féreg agresszív módon próbál e-mail címeket szerezni, valamint az amerikai idő szerint munkaidőben kezdett terjedni, így több számítógép eshetett áldozatául, mint egyéb esetben.

A különbség oka a két féreg eltérő felépítésére vezethető vissza: a MyDoom hátsókapu szoftvert backdoor softver is telepít a fertőzött rendszerekre, melyek gyakorlatilag szabad behatolást biztosítanak a crackerek számára. A crackerek minél több vírusos gépre próbálnak betörni, hogy aztán saját céljaikra használják fel őket. A MyDoom azonban még tartogat meglepetéseket: február elsején, illetve harmadikán DDoS elosztott szolgálatmegtagadási támadást fog indítani beagle férgek SCO és a Microsoft honlapja ellen.

Emiatt valószínűleg hatalmas torlódások fognak kialakulni az Interneten, de egyelőre nem lehet megbecsülni, milyen mértékben fog lelassulni a hálózat. Legyünk bizalmatlanok Fontos megemlíteni, hogy mind a Beagle, mind a MyDoom a felhasználók képzetlenségére, jóhiszeműségére, kíváncsiságára épít. Mindkét kártevő főleg e-mailekhez csatolt fájlok formájában érkezik, azonban egyik sem használ beagle férgek semmilyen sebezhetőséget, mivel beagle férgek férget a felhasználónak saját kezével kell elindítania.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy beagle férgek legyünk szkeptikusak az elektronikus levélben érkezett fájlokkal szemben. Egy kis beagle férgek Az első számítógép-vírus ban Pakisztánból indult útjára, és Brain névre hallgatott. Azóta nemcsak a számítógépek világa fejlődött óriásit, de egyre erősebb, gyorsabb és pusztítóbb vírusok fertőzik a PC-ket. Csak összehasonlításképp: januárjában a vírusok tízes toplistájának élén 6 db DOS alatti fájlvírus és 4 db bootvírus állt, az utóbbi típusba tartozók fertőzték meg a legtöbb gépet.

emberi paraziták és kezelés orális Trichomonas fertőzés

Ugyanez az adat ben: 8 db makróvírus és 2 db 32 bites Windows fájlvírus, utóbbiak alig több, mint 10 százalékát kitéve az összes fertőzésnek. Az idei adatok pedig mindkettőtől jelentősen beagle férgek 7 db Internet-féreg melyek az összes fertőzés 97,7 százalékát adják2 db 32 bites Windows fájlvírus, és egy trójai program. Nem voltak még Beagle férgek 3. Pusztán a Word különböző verzióihoz készült makróvírusok több, mint et tesznek ki. A es év érdekes, a felhasználók számára azonban igen költséges újdonságokat hozott a vírusok fejlődésében.

Megjelentek a hordozó programoktól független, önálló kódok, a férgek. Ezek a programok a felhasználók beavatkozása nélkül, önerőből képesek szaporodni - mára pedig ezek jelentik a legfőbb veszélyforrást. Ezek a számok, amellett, hogy sokunkat megrémítenek, valójában nem okoztak meglepetést a víruskereső cégek szakembereinek.

Új variánsokban támad a Bagle féreg

Akkor mégis mi az oka a hihetetlen számoknak, az óriási károknak? Ma már minden számítógép-felhasználó tudja, hogy a vírusok ellen védekezni kell. A víruskereső programokat széles körben használják, számos közülük ingyenes vagy ingyen kipróbálható formában is elérhető. Mindennek ellenére újabb és újabb vírusok jelennek meg, miért? A válasz nem egyszerű.

Beagle férgek, Gyorsan terjed a Beagle féreg legújabb változata - HWSW

Noha az ismert vírusok száma elképesztően nagy, beagle férgek mindössze az, amely egy adott pillanatban "vadon" megtalálható, azaz amely valójában terjed - a többit csakis víruskutató laboratóriumok adatbázisaiban találjuk meg. Az viszont, hogy ebbe az "in-the-wild" vírusok közé éppen melyek tartoznak, nagyon gyorsan változik: néhány óra alatt be lehet kerülni, illetve ki lehet esni.

Mai vírustrendek A mai vírustrendek sem vázolnak rózsásabb képet, mint néhány évvel ezelőtt. Az Internet, mint közvetítő közeg használata egyre általánosabbá válik, ami a terjedési sebességet drasztikusan megnövelheti.

Egy másik jellemző trend a különböző vírustípusok kombinálása: léteznek már kombinált fájl- és makróvírusok, több Office platformot is megfertőzni képes vírusok, sőt, olyan vírust is láttunk, amely PC- és Macintosh-környezetben is működőképes volt. Szaporodnak a 32 bites vírusok - létezik már a Windows NT-t megfertőző eszközmeghajtó vírus, azaz a Windows NT kernelbe épülő parazita is. Következő célpont a mobiltelefon?

Lehet, hogy utópia, de a beagle férgek terjedésének egy lehetséges, újabb területe a telekommunikáció és az Internet összekapcsolódása.

Egyre inkább elterjednek ugyanis a kéziszámítógépek PocketPC-k, PDA-killetve az egyre intelligensebb, kéziszámítógép-képességekkel rendelkező mobiltelefonok. Ezek megtámadásával komoly károkat lehet okozni a telekommunikációban is - teoretikusan elképzelhető, hogy akár a telefonszolgáltatási rendszer is összeomolhat a jövőben egy esetleges vírustámadás következtében.

férgek Rospotrebnadzor parazita gyógyszeres tabletták

Gyorsul a terjedésük Jellemző, hogy a fertőzési sebesség drasztikusan felgyorsult, s további gyorsulás várható. Tudományos kutatási projektek keretében tanulmányozzák ezt a témát ma is, és kimutatható, hogy a mai technológia felhasználásával is készíthető olyan vírus, amely akár 15 perc alatt képes lehet a globális elterjedésre. Az első, floppykon terjedő vírusok általános elterjedéséhez évekre volt beagle férgek.

Tündéri kép a hős reptéri kutyáról és furcsa fogásáról

A Word dokumentumokat fertőző makróvírusok tipikus elterjedési ideje néhány hónap volt. Az e-mailben terjedő makróvírusok akár egy-két hét alatt képesek voltak az elterjedésre, a legújabb féregvírusoknak pedig mindössze néhány órára van ehhez szüksége.

  • Emberi paraziták tünetei es kezelése
  • Táblázat férgek
  • Infovilág
  • Megosztás Intro Text A zoonózis görög eredetű szó, mely az állatokról emberre terjedő, különféle kórokozók okozta betegségeket jelenti, de vonatkozhat a tünetmentesen zajló fertőzésekre is.

A Nimda vírus - melynek érdekessége, hogy egyszerre négy különböző fertőzési mechanizmust is képes alkalmazni - megjelenésekor 24 óra leforgása alatt fehér parazita a kertben millió gépet fertőzött meg.

Antivírus küzdelem Persze nemcsak a vírusok fejlődnek folyamatosan, felveszik a kesztyűt a vírusokkal folyamatosan lépést tartani igyekvő antivírus cégek is.

Fontos információk