Féregszerű nyálka. Bélféreg: okok, tünetek, kezelés

Nyálkával írta a legősibb féreg saját történetét

Nyálkával írta a legősibb féreg saját történetét [origo] Az 1,2 milliárd éves kőzetben látható mászásnyomok valószínűleg egy ősi féregtől származnak.

férgek helminták pinworms mit kell venni a férgek fájdalma miatt

Ha valóban így van, akkor ez a kövület a többsejtű állatvilág megjelenésének legrégibb bizonyítéka. A néhány centiméteres hosszúságban követhető nyomok féregszerű nyálka 1 mm szélesek.

orvosság a pinwormok ellen a paraziták és gombák testének megtisztítása

A nyomok egyik vége kiszélesedek, féregszerű nyálka azt sugallja, hogy férgektől moltó is hagyta őket, nyugalmi állapotában féregszerű nyálka volt, mint mozgás közben akárcsak egy mai földigiliszta. A Science E szerint ugyanis a többsejtű állatok csak a prekambrium vége felé, mintegy millió éve jelentek meg a tengerekben, hogy aztán mintegy millió évvel ezelőtt ugrásszerű fejlődésnek induljanak az ekkor lejátszódó földtörténeti eseményeket kambriumi robbanásként szokták emlegetni, mivel az összes fontos állatcsoport ekkor jelent meg hirtelen az őslénytani anyagban.

A pinwormnek színtelen tojása van pinwormokat talált

Ausztráliában most olyan életnyomokat fedeztek fel egy ősi homokkőben a délnyugat-ausztráliai Stirling Range féregszerű nyálka anyagábanamelyek ennél sokkal távolabbra helyezhetik a többsejtű állatok megjelenését a földtörténet során. A felfedezők szerint ugyanis a nyomokat egy ősi, féregszerű állat hagyta maga után, miközben a tengerfenék laza homokján mászott ennek összecementálódásával alakult ki később a homokkő, amely aztán szárazra került.

Gerincsérv, isiász, lumbágó, gerinc-idegbecsípődés létrejötte, alakulása (ujmedicina, biologika)

Féregszerű nyálka kőzetté válásban a lény váladéka is segíthetett "a férgek váladékukkal írják saját sztorijukat" - mondta a kutatócsoport egyik tagja. Ha valóban egy többsejtű állatról van szó, akkor sem túl valószínű, hogy a mai férgek ősét tisztelhetjük benne. Sokkal inkább egy olyan "evolúciós próbálkozás" lehetett, amelynek kudarca után Természet Anyánk még sok millió évig "gondolkodhatott" azon, hogyan kellene a többsejtű állatokat "rendesen kifejleszteni".

Számos kutató szerint valószínűbb magyarázatnak tűnik, hogy a nyomokat olyan egysejtű szervezetek "csapatának" tulajdoníthatjuk, amelyek összehangoltan mozogtak az aljzaton.

Az Ascaris tojás szennyvízben él kórokozók amelyek körömférget okoznak

Ennek ellenére megállapítható, hogy eddig ez a legígéretesebb kövület azon elméletek mellett, melyek szerint a többsejtű állatok már jóval korábban megjelentek a Földön. Fletcher, and Neal J.

McNaughton - Science May 10 Korábban az [origo]-ban:.

kétes az aszcaris elleni antitestek galandféreg a test jeleiben

Fontos információk