Férgek sajtban. Pálpusztai sajt – Wikipédia

Hogy ne legyen fergek, mit tegyenek

Get rid of mangoworms in dog - Remove mangoworms in poor dog #6

Nevének eredete[ szerkesztés ] Heller Pál az es években alapította meg sajtgyárát Budapesten, a Kerepesi úton. Ez volt a Derby Sajt- és Vajtermelő Rt.

Itt alkották meg a Derby és a Pálpusztai sajtot is. Az utóbbit a gyáralapító saját magáról nevezte el Pálamihez a pusztát a jobban csengő név miatt toldották hozzá.

férgek sajtban

A Derby sajt neve pedig a gyárhoz közeli lóversenypályára utal. Enzimjei erőteljesen bontják a sajt fehérjéit, egészen az aminosavakig férgek sajtban, a sajt zsírját pedig egészen a zsírsavakig.

A pálpusztai sajt felületén, egy erősen fehérjebontó baktérium, a Brevibacterium linens tenyészet hozza létre a vörösesbarna nyálkás bevonatot.

férgek sajtban

A rúzsflórával érő sajtok felületére, enyhén sós oldat formájában, kenegetéssel viszik fel a baktériumtenyészetet, majd az érlelés során naponként átfordítják a sajtokat és újra bekenik a felületüket. Érdekesség, hogy a sajt érleléséhez használt Brevibacterium linens az emberi bőrön is fellelhető baktérium. Részben ez a baktérium is közreműködik az ember testszagának kialakulásában.

férgek sajtban

Előírás[ szerkesztés ] A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a pálpusztai sajtnak gramm súlyúnak és 4—5 cm hosszú, 3—4 cm széles, 2,5—3,5 cm magas hasáb alakúnak férgek sajtban lennie.

Fontos információk