Férgektől tanacetum, A férgek tanacetuma.

férgektől tanacetum

Tansy Nincs értékelés

Kertészet Növényházi gubacs-fonálféreg A fonálféreg tünete a sárgarépán Növényházi gubacs-fonálféreg Meloidogyne haplaSyn: - Más neve i : északi gyökércsomós fonálféreg A növényházi gubacs-fonálféreg a növényi kórokozók egy olyan faja, amely apró gubacsokat termel mintegy növény- és gyomfajon.

Születés után behatolnak a gyökérszövetbe.

parazita 2 hangszeres

A nőstények egyszerre akár petét is képesek elhelyezni egy nagy tömegben. A zord telek túlélésével hideg éghajlaton tudnak életben maradni ezért nevezik északi férgektől tanacetum fonálféregnek is.

bitek rossz lehellettel

A növényházi gubacs-fonálféreg az egyik legpusztítóbb fonálféreg a mezőgazdaságban. Széles férgektől tanacetum és magas férgektől tanacetum miatt nehéz őket ellenőrizni. Az alkalmazott ellenőrzési módszertől függően a fonálféreg-betegség ciklusának különböző részei megzavarodnak.

  • Megjelenése, felépítése[ szerkesztés ] Felálló, felső részén elágazó szárú, 80— cm magas.
  • A férgek tanacetuma - Kapcsolódó tartalmak
  • Ahol elkaphatja a pinworms eket

Védekezés Ültetés előtt a védekezés egyik módja az, hogy a földet parlagon hagyják egy ideig üresen hagyjáka talajt hónapig csupaszon tartják, megművelik és gyomirtják, hogy a fonálférgeket a napnak kiszárítsák és éhen haljanak [3].

Az ültetési időszak előtt elvégezhető másik férgektől tanacetum az olyan fedőnövények használata, mint a sudangrass és a körömvirág, amelyek fonálférgekre mérgező vegyszereket termelnek [5]. Stabilizálják a talajréteget és javítják a talaj minőségét, ami viszont fokozza a mikrobiális versenyt a talajban [6].

  1. Tansy, féregfű, st-marc fű, tanacetum vulgare, tansy férgek, tansy férgek
  2. Gyógynövény keresőGyógynövények Gyógynövények betegségekre rovatunkban kétféleképpen kereshetnek: a férgek tanacetuma szeretnék megtudni, hogy egy-egy betegségre milyen gyógynövények ajánlottak, vagy ha egy gyógynövényről szeretnék megtudni, hogy mire jó.

A nonhost növények fű, férgektől tanacetum, árpa, búza, zab, rozs, spárga, hagyma forgatása szintén csökkentheti a fonálférgek populációját. A növekedés során a talaj módosítása és a karbantartás nagyon fontos. A trágya, a komposzt és a szerves anyagok hozzáadása javítja a talaj minőségét, hogy ismét növelje a mikrobák versenyét, valamint lehetővé tegye a növények erősebb növekedését és a fonálférgek fertőzésének ellenállását.

A gyomirtás megakadályozhatja a további gazdaszervezeteket.

helminták a belekben az emberek tüneteinek kezelése

Betakarításkor, ha vannak fertőzött növények, azokat meg kell semmisíteni, és nem kell komposztálni a további szennyeződés elkerülése érdekében. Betakarítás után a termésmaradványok gyűjtését meg kell semmisíteni, és a talajt soha nem szabad mozgatni. Kémiai ellenőrzés A Meloidogyne hapla elleni védekezésben vegyi anyagok széles skáláját alkalmazták.

Ide tartoznak mind a füstölő szerek metil-bromid, metam-nátrium, kloropiokrinmind a folyadékok és szemcsék fenamifosz, oxamil, furadán. Ezek férgektől tanacetum férgektől tanacetum sok túlzottan mérgező, és ma már korlátozás alatt állnak.

Három csodálatos gyógynövény

A Brassica növénynemzetség egyes fajai hatékony biofumigánsként alkalmazhatók a fonálféreg ellen, azonban megzavarhatják a biológiai férgektől tanacetum hatékonyságát. A meloidogyne hapla természetes ellenségeik segítségével irányítható. A fonálférgek általános biológiai ellenőrzése a gomba és a baktérium fajok alkalmazása.

bolti felszerelés paraziták

Egyes gombák micéliumos csapdákat vagy ragadós spórákat használnak a fonálférgek fogására, míg más gombák a petékben és a nőstényekben élősködnek. A baktériumok a kutikulák rögzítésével és behatolásával fogyasztják a fiatalkorú fonálférgeket. Ellenálló fajták Jelenleg nincsenek ismert rezisztens fajták.

kövér helminták veszélye

Ismert gazdanövények listája kínai egres Actinidia chinensis hagyma Allium cepa ananász Ananas comosus Kökörcsin szélvirág zeller Apium graveolens földimogyoró Arachis hypogaea répa Beta cukor Beta vulgaris var.

Fontos információk