Komposzt férgek, Hogyan csinálj valamit magaddal, a saját kezeddel - az otthoni mester honlapján

Lakásban is alkalmazható módszer: miként működik a féregkomposztálás?

De nem minden kertész használ, hogy jelentősen növelje a termékenységét.

 1. A bőr parazitáinak tünetei
 2. Gyakran ismételt kérdések
 3. Lakásban is alkalmazható módszer: miként működik a féregkomposztálás? | Hobbikert Magazin
 4. Komposzt férgek, Komposztálási módszerek
 5. Komposztálási módszerek - Komposzt és talaj - Kertépítés + Kerttervezés
 6. Komposzt és vermicompost - hogyan készítsd el a kezedet Csináld magad - Hogyan csináld magad?
 7. Pinterest Google Nyomtatás Kis helyen is nekiláthatunk.
 8. Vérvizsgálat parazitákról vélemények

De nem minden kertész használja ezt a módszert. Néhány komposzt előkészítés túl zavarónak számít, mások negatív élményt kaptak, nem sietnek a kísérlet megismétléséhez. Másodszor, védeni kell a közvetlen napfénytől így kevesebb nedvesség párolog. Harmadszor, kényelmes megközelítésre van szükség a hulladék, az ásó, a víz betöltése és a kész komposzt elhárítása komposzt férgek.

Komposztálási módszerek

Komposztgyűjtő, komposztgyűjtemény vagy komposztálca? Ha lyukat választottál, a bokrok mögött ásthatja a kert sarkában vagy a melléképület mögött, hogy ne érje a szemet. De kellemetlen a tartály keverése, az oxigén nem folyik jól, így a komposzt sokáig érlelődik. Ezeket a gödröket általában a hulladék egyszerű tárolására használják.

Tippek az otthoni komposztáláshoz

Ez egy lehetőség azok számára, akik nem sietnek. A töltés után, amely az egész szezont tartja, a gödröt egy kis földréteg tölti meg, és az év jén marad.

paraziták poszterek bőrparaziták és tünetek

Van elég helyed komposzt férgek nincs időd egyáltalán? Akkor összeszedheti a hulladékot. De a halmok nehezebb fedezni, a nedvességet belülről tartani, és nem vonzóak. De célszerű a komposzt férgek lapátát elhelyezni, a komposztált masszát áthelyezni egy új helyre.

Hegyekben, komposztban, amelyet a nyár közepén fekszenek és repedt néhányszor, általában a jövő év tavaszán érlelődik.

Komposztálás szabályai – Minden, amit tudni érdemes

A komposztgyűjtemény nem lehet olyan, mint egy szénabogár meredek oldala, lekerekített korona. Keresztmetszetben inkább trapéz alakú. A következőket optimálisnak tekintjük: komposzt férgek ,5 m, szélesség 1, m, hosszúság m.

A következő nyersanyag-készletet tömöríteni kell. Ne feledje, hogy a túl kicsi halomok nem tudnak felmelegedni a szükséges ° C-ra, és a komposzt régóta érlelődik.

Komposztáljunk télen is!

A nedvesség nedvességének jobb felszívódása érdekében a cölöp felső részében kis mértékű nyomáscsökkenés történik. A dobozokra, különösen a két vagy három szakaszra sokkal több előny van. A nyersanyag zárt térben van, amely segít állandó hőmérséklet és páratartalom fenntartásában. Amint a komposzt felszívódik, könnyű áttérni a rekeszről a rekeszre, célszerűbb nedvesíteni és lefedni. És ha egy ilyen komposztáló jármű oldalai összenyomhatók, beállíthatja a magasságot. És komposzt férgek komposzt férgek az ilyen minták sokkal esztétikusabbak.

A komposzt érlelés a dobozokban gyorsabb, de függ a transz-hajók számától is. Az ősszel történő műtrágyázáshoz az ígért masszát havonta legalább kétszer rendszeresen nedvesítsük és keverjük.

Pruning for bougainvillea flowers - Planting bougainvillea plants

Lásd még: Fővárosi kompozíció a helyszíni fészekben fotó és rajz Layer torta Egyes kertészek a régi táblák alját, vasalólemezeket, és még betonozottak. Azonban jobb, ha nem tilthatjuk meg a földigiliszt komposztjait. Engedje meg, hogy részt vegyenek az újrahasznosításban.

Ezért jobb használni az őszi lombozatot vagy szalmát alomként.

 • Komposztálás szabályai - Minden, amit tudni érdemes - Szebenyi Péter
 • Féreg gyógyszerek halakhoz
 • Férgek a komposztban. A paraziták magasabb okokat okoznak
 • Vermikompostálás mindenkinek!
 • Tippek az otthoni komposztáláshoz - Ökotechnológiai Központ
 • Komposztáljunk télen is! – 512club.hu – Amit a szelektív hulladékgyűjtésről tudni kell
 • Paraziták szemmel
 • Paraziták amelyek lárvákat raknak a szembe

Ezután zöld növényekréteg jön létre: gyomnövények, fűszegmensek, növényi felsők 20 cm-ignéhány trágya 5 cm vagy ammónium-nitrát g az 1 m2 téren és "starter". A gyümölcsfák és cserjék, a kéreg, a gyomok és a "fűszerek" mész, kőris, szuperfoszfát komposzt férgek ágai is előállíthatók.

A szezon alatt a komposzttömeget újratöltik alkalommal, így a szerves anyagok bomlása egyenletesebb lesz. Ezután a jövő év tavaszán a komposzt érlelődik és homogén, fátyolos, sötét barna színű, erdei terület jellegzetes szaga lesz.

Biológiai termékek - komposztot érlelő gyorsítók A biológiai készítmények a benne lévő jótékony baktériumok miatt felgyorsítják a növényi maradványok bomlását és a komposzt érését. Ezen kívül elnyomják a kórokozókat, ami azt jelenti, hogy komposzt férgek a komposzt minősége.

De itt van néhány árnyalat.

Komposzt férgek

A komposzttal vagy a láda nem lehet komposzt férgek napfény. Az ajánlott havonta egyszer keverni és nedvesíteni az érlelő komposztot, és a baktériumok hatékony működéséhez állandó oxigénellátás szükséges. És a környezeti hőmérsékletnek 10 ° C felett kell lennie. Ha minden feltétel teljesült, és a zálogosított tömeg többé-kevésbé homogén, akkor a komposzt hat héten belül érlelődik.

Komposzt megoldás Ma a piac nagyszámú ipari komposztot kínál: a legegyszerűbb és a legolcsóbbtól azokig, amelyek negatív levegő hőmérséklet mellett is működnek. Komposzt férgek a fejlett kompozíciót az alábbiak szerint. A növényi és élelmiszer-maradványokat a tartályba töltik a felső nyíláson keresztül, és a kész komposztot az alsó részen keresztül eltávolítják.

A komposztált hulladék minden egyes rétegét talajjal vagy speciális tőzeggel öntik.

a galandféreg eltávolításának módjai ha folyamatosan megjelennek a férgek

Jön néhány modell. Az ilyen kompostátorokban nincs szükség a tartalmak keverésére, mivel a tartály belsejében vannak olyan csövek, paraziták bőrkárosodása keresztül az oxigén belép.

a körömféreg a legjobb gyógyszer antihelmintikus szerek megelőzése

A komposzt előkészítésének folyamatát az elülső panelre szerelt hőmérő vezérli. Ha a tartály belsejében a hőmérséklet az 60 ° C alatt csökken, a levegőellátás automatikusan leáll. A gyártó biztosítja, hogy a kész termék egy hónapon belül nyerhető el, miután az első nyersanyag-tételt a kompozícióba helyezték.

Lehetőség van megítélni, hogy a komposzt halom helyesen "érlelődik-e" az abból származó szag által.

Fontos információk