Százlábú parazita, A Magyarországon előforduló féregfertőzések

százlábú parazita

százlábú parazita kövér férgek

Ezek a darazsak zombivá változtatják áldozataikat A Koppenhágai Egyetem és a dán Természettudományi Múzeum biológusa, Ana Sofia Reboleira erősen meglepődött, amikor Százlábú parazita sikerült azonosítania egy olyan parazita gombafajt, amely elsősorban a százlábúakon szeret megtelepedni — í rja a Futurism.

A Troglomyces twitteri az ízeltlábúakra specializálódott Laboulbeniales rend tagja, nevét nyilvánvalóan arról kapta, hogy Twitteren szúrták ki. A biológusnak először a Virginia Műszaki Egyetemen dolgozó kollégája, Derek Hennen által feltöltött képen tűnt fel, hogy az ábrázolt százlábún apró, furcsa foltok találhatók.

százlábú parazita kiütések az arc parazitáin

A szakértő ekkor jött rá, hogy új fajról van szó, mivel ezt a gombafélét még soha nem találták meg amerikai százlábúakon. To summarize: keep sharing your cool nature photos and pay attention to the details!

A szakértő kiemelte: valószínűleg ez az első faj, amit Twitteren százlábú parazita fedeztek fel, ezért is olyan fontos, hogy a kutatók megosszák egymással a felfedezéseiket — még akkor is, ha ezt csak egy közösségi médiára feltöltött képpel teszik.

százlábú parazita hagyma paraziták vizével

Fontos információk