Trichomonas gyulladás, Trichomoniázis tünetei és kezelése - HáziPatika

PharmaOnline - A trichomoniázis tünetei, veszélyei és kezelése

Trichomonas gyulladás

Van, hogy csak igen enyhe tüneteket okoz, ám súlyos, kezeletlen lehetnek rákférgek komoly kismedencei gyulladásokat generálhat. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Trichomonas gyulladás nőgyógyásza az állapotra jellemző panaszokat és kezelését ismerteti.

  • A trichomonas-fertőzés
  • Tünetek[ szerkesztés ] Nőknél a betegség általában egy zöldes-sárga habos hüvelyi váladékozással kezdődik.
  • A Trichomonas-fertőzés okai A fertőzést a Trichomonas vaginalis nevű egysejtű parazita okozza, amely kizárólag a gazdaszervezet húgy-ivarrendszerében életképes.

Szexuális úton terjedő fertőzés, melyet törölközővel is elkaphat A trichomoniázis nevű nemi úton terjedő intim fertőzést a trichomonas vaginalis nevű mikroorganizmus okozza. Elsősorban szexuális úton történhet meg a fertőzés, ám mivel ezek a kórokozók nedves közegben hosszan, akár több órán át életképesek maradnak, előfordulhat, hogy törölközővel, szivaccsal is át lehet adni a másiknak.

trichomonas vaginalis in urine microscopy at 40X power

Igen jól gyógyítható betegségről van szó, ám mivel van, hogy tünetszegény, ezért kezelés hiányában krónikus panaszokat is előidézhet pl. Tünetei: Folyás sárgás, zöldes, habos, bűzös Csípő, égő érzés vizelés közben Alhasi fájdalom Külső nemi szervek érzékenysége, viszketése Fájdalmas közösülés Férfiaknál gyakran nem okoz tüneteket, ha mégis, akkor vizelés Trichomonas gyulladás égő érzés, gyakori vizelési inger, valamint prosztatagondok hívják fel rá a figyelmet.

Trichomonas gyulladás

A diagnózis a hüvelyváladék mikroszkópos vizsgálata során, kenetvétellel állítható fel- mondja dr. Hetényi Gábor.

Trichomonas gyulladás

Szabaduljon meg a kellemetlen tünetektől és előzze meg a szövődményeket Szerencsére a trichomoniázis igen jól kezelhető betegség, melynek fennállása esetén antibiotikumos kezelés indokolt. Amennyiben ez nem történik meg, úgy egyéb fertőzéseket Trichomonas gyulladás összeszedhet az illető, mivel a kórokozók a lúgosabb környezetet kedvelik.

További tanács, hogy a kezelés időtartama alatt - és ebbe a partner kezelése is beletartozik- kerüljék a szexuális együttléteket!

Fontos információk